Jednou mi přišel na mail dotaz, na čem jedu, když jsem pořád taková happy a plná energie… Tak za A. ne vždcky jsem taková sluníčková, jak se může zdát. A za B. jedu na dobrym jídle, jako jsou třeba tyhle špagety. 

Spaghetti Bolognese

Tisknout
Počet porcí: 2 porce Čas přípravy:

Co budete potřebovat

  • 250g uvařených bezlepkových bezvaječných špaget (já používám ty od SamMils)
  • 2 mrkve /cca 160g/
  • 500g rajčatové passaty
  • 1 kostka /200g/ tempehu (můžete použít i tofu)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 2 lžičky oregana sušeného
  • Parvegán (na posypání)
  • 1 lžička soli a 1 lžička pepře
  • voda
  •  

Instrukce

  1. Cibuli nakrájíme na drobno, tempeh rozmačkáme vidličkou na malé kousíčky a dáme společně osmahnoutna pánev.
  2. Jakmile cibule začne vonět, přidáme nastouhanou mrkev, česnek a passatu. Zalijeme trochou vody.
  3. Přidáme protlak a bylinky, sůl a pepř. Podlijeme vodou
  4. Vaříme cca 7-10 minut.
  5. Podáváme posypané parvegánem a s úsměvem:)

Dobrou chuť!

You May Also Like

One comment

Reply

Vypadá to moc hezky, škoda jen, že mě prostě tempeh ani tofu nechutná :/ Nějak si na to nemůžu zvyknout.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.