Jednou mi přišel na mail dotaz, na čem jedu, když jsem pořád taková happy a plná energie… Tak za A. ne vždcky jsem taková sluníčková, jak se může zdát. A za B. jedu na dobrym jídle, jako jsou třeba tyhle špagety. 

Spaghetti Bolognese

Tisknout
Počet porcí: 2 porce Čas:

Co budete potřebovat?

  • 250g uvařených bezlepkových bezvaječných špaget (já používám ty od SamMils)
  • 2 mrkve /cca 160g/
  • 500g rajčatové passaty
  • 1 kostka /200g/ tempehu (můžete použít i tofu)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 2 lžičky oregana sušeného
  • Parvegán (na posypání)
  • 1 lžička soli a 1 lžička pepře
  • voda
  •  

Postup

  1. Cibuli nakrájíme na drobno, tempeh rozmačkáme vidličkou na malé kousíčky a dáme společně osmahnoutna pánev.
  2. Jakmile cibule začne vonět, přidáme nastouhanou mrkev, česnek a passatu. Zalijeme trochou vody.
  3. Přidáme protlak a bylinky, sůl a pepř. Podlijeme vodou
  4. Vaříme cca 7-10 minut.
  5. Podáváme posypané parvegánem a s úsměvem:)

Dobrou chuť!

You May Also Like

Jedem komentář

Odpovědět

Vypadá to moc hezky, škoda jen, že mě prostě tempeh ani tofu nechutná :/ Nějak si na to nemůžu zvyknout.

Odpovědět

Vaše mailová adresa nebude zveřejněna Položky označené hvězdičkou jsou povinné

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.