Jednou mi přišel na mail dotaz, na čem jedu, když jsem pořád taková happy a plná energie… Tak za A. ne vždcky jsem taková sluníčková, jak se může zdát. A za B. jedu na dobrym jídle, jako jsou třeba tyhle špagety. 

Spaghetti Bolognese

Tisknout
Počet porcí: 2 porce Čas přípravy:

Co budeš potřebovat

  • 250g uvařených bezlepkových bezvaječných špaget (já používám ty od SamMils)
  • 2 mrkve /cca 160g/
  • 500g rajčatové passaty
  • 1 kostka /200g/ tempehu (můžete použít i tofu)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 2 lžičky oregana sušeného
  • Parvegán (na posypání)
  • 1 lžička soli a 1 lžička pepře
  • voda
  •  

Postup

  1. Cibuli nakrájíme na drobno, tempeh rozmačkáme vidličkou na malé kousíčky a dáme společně osmahnoutna pánev.
  2. Jakmile cibule začne vonět, přidáme nastouhanou mrkev, česnek a passatu. Zalijeme trochou vody.
  3. Přidáme protlak a bylinky, sůl a pepř. Podlijeme vodou
  4. Vaříme cca 7-10 minut.
  5. Podáváme posypané parvegánem a s úsměvem:)

Dobrou chuť!

1 thought on “Veganské spaghetti Bolognese

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..