Palačinky | Vegan, Gluten free

Spousta lidí si myslí, že vegani jedí jen saláty, v horším případě že nejí vůbec. Ale to není pravda. Pak si taky spousta lidí myslí, že palačinky bez vajíčka nebudou držet. Ale to taky není pravda. Důkezem,že vegani nejí jen saláty a že palačinky drží i bez vajíčka je dnešní sladký recept.Na 1 porci budete potřebovat:

1 hrnek sojového nápoje

3/4 hrnku mouky (já použila Schar universal mix)

pár kapek stévie

něco na dochucení

Postup:

Vše si dáme do mísy, pořádně promícháme a smažíme na nepřilnavé pánvi na středním plamenu cca 2 minutky. Jestli se Vám bude zdát těsto moc řídké,přilejte ještě sojové mléko, v opačném případě přidejte trošku mouky. Pokud nemáte nepřilnavou pánev, potřete jí troškou kokosového oleje:) Dobrou chuť!

 

8 Comments

    1. Ahoj, to jsem ráda! Z mých zkušeností už kukuřičnou mouku používám pouze na zahuštování nebo jen 25 % mouky z celkového množství, jinak se těsto rozpadne, je moc řídké a nepoužitelné:)
      M.

  1. Toľkokrát som skúšala vegánske palacinky a vždy sa mi rozpadli, čo je škoda, lebo som vegánka a palacinky milujem. Väčšinou z toho potom urobím lievance… myslíš, že to závisí aj od múky? Rada by som vyskúšala tvoj recept, no nemám Schar.

    Flung out of space

    1. Ahoj, strašně dlouho jsem měla stejný problém. Myslím že by šla použít i normální hladká pšeničná, jakožto bezlepkář nemám ozkoušeno ale myslím že to půjde. Jestli zkusíš,tak určitě napiš,zda se povedly:)
      M.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..