Tak když už je dnes ten tučný čtvrtek…

Koblížky

Tisknout
Počet porcí: 5-6 ks Čas:

Co budete potřebovat?

  • Těsto:
  • 250g Jizerky (zelený obal)
  • 150ml rostlinného mléka(já použila lískooříškové)
  • 1/2 balíčku sušeného droždí
  • 20g(1 lžíce) třtinového cukru
  • špetka soli
  • vrchovatá lžíce rostlinného margarínu/cca 25g/
  • Náplň:
  • marmeláda
  • Smažení:
  • řepkový olej
  • Posypání:
  • moučkový cukr

Postup

Všechny ingredience na těsto promícháme, nejprve suché, pak mokré ingredience a vše smícháme dohromady. Vypracováváme hladké měkké těsto. Necháme kynout cca 1-1,5h(dokoud dvojnásobně nezvětší objem). Vyválíme a vykrajujeme skleničkou kolečka, která naplníme troškou marmelády ,slepíme a vytvarujeme hezkou kuličku. Smažíme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Nejlepší jsou čerstvé, pak začnou trvrdnout.

Dobrou chuť!

 

 

You May Also Like

2 comments

Odpovědět

Vypadají skvěle 🙂 krásně ti nakynuly! A s domácí marmoškou by to byl teperve zážitek 🙂

WantBeFitM

Odpovědět

Děkuju moc!

Odpovědět

Vaše mailová adresa nebude zveřejněna Položky označené hvězdičkou jsou povinné

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..