Ahój! Konečně víkend, co? Bože jak já jsem se na něj těšila…a KONEČNĚ! konec školního roku,třikrát sláva! Tenhle „happy“ pátek jsem proseděla 6 hodin ve škole na zadku,jelikož se nám učitelé téměř nevěnují,protože mají dost starostí se stěhováním svých kabinetů. Vlastně už ani nemáme co probírat. A proto jsem si to znuděné dopoledne a část poledne zlepšila těmito domácími veganskými ravioli.

Veganské domácí ravioli se špenátem

Ingredience na cca 32 raviol, Doba přípravy: cca 45 minut

Ingredience:

250g bezlepkové směsi UNIMIX

150ml studené vody

špetka soli

Náplń dle chuti(já mám 250g čerstvého baby špenátu,ale použít můžete téměř cokoliv)

Postup:

  1. Do misky si dáme mouku a špetku soli.
  2. Postupně přiléváme vodu a zpracováváme těsto.
  3. Těsto bude tužší konzistence,ničeho se nelekejte 🙂
  4. Těsto přikryjte vlhkou utěrkou a nechte odpočinout na klidném místě po dobu 15 minut.
  5. Mezitím si dáme spařit špenát do trošky vody na mírném plameni.
  6. Odpočaté těsto si rozdělíme na čtvrtiny a vyválkujeme každou část na tenoučké pláty. Krájejte obdelníčky, na ty dávejte trošku špenátu a zalepte dalším obdelníčkem. Po obvodu náplně těsto zalepte prsty,přitlačením na těsto, zbytek těsta pak ořízněte.
  7. Ravioli pak vařte ve vroucí osolené vodě cca 4 minty. Podávejte se „sýrem“(já měla veganský „paramazán“ z Gruntu, který je vyroben z kešu a kokosového tuku, jen je  škoda že se prodává po tak miniaturních baleních)

Olálá dobrou chuť!

S láskou,Magaléna

1 thought on “Domácí veganské ravioli

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..