Ahój! Konečně víkend, co? Bože jak já jsem se na něj těšila…a KONEČNĚ! konec školního roku,třikrát sláva! Tenhle „happy“ pátek jsem proseděla 6 hodin ve škole na zadku,jelikož se nám učitelé téměř nevěnují,protože mají dost starostí se stěhováním svých kabinetů. Vlastně už ani nemáme co probírat. A proto jsem si to znuděné dopoledne a část poledne zlepšila těmito domácími veganskými ravioli.

Veganské domácí ravioli se špenátem

Ingredience na cca 32 raviol, Doba přípravy: cca 45 minut

Ingredience:

250g bezlepkové směsi UNIMIX

150ml studené vody

špetka soli

Náplń dle chuti(já mám 250g čerstvého baby špenátu,ale použít můžete téměř cokoliv)

Postup:

  1. Do misky si dáme mouku a špetku soli.
  2. Postupně přiléváme vodu a zpracováváme těsto.
  3. Těsto bude tužší konzistence,ničeho se nelekejte 🙂
  4. Těsto přikryjte vlhkou utěrkou a nechte odpočinout na klidném místě po dobu 15 minut.
  5. Mezitím si dáme spařit špenát do trošky vody na mírném plameni.
  6. Odpočaté těsto si rozdělíme na čtvrtiny a vyválkujeme každou část na tenoučké pláty. Krájejte obdelníčky, na ty dávejte trošku špenátu a zalepte dalším obdelníčkem. Po obvodu náplně těsto zalepte prsty,přitlačením na těsto, zbytek těsta pak ořízněte.
  7. Ravioli pak vařte ve vroucí osolené vodě cca 4 minty. Podávejte se „sýrem“(já měla veganský „paramazán“ z Gruntu, který je vyroben z kešu a kokosového tuku, jen je  škoda že se prodává po tak miniaturních baleních)

Olálá dobrou chuť!

S láskou,Magaléna

You May Also Like

Jedem komentář

Odpovědět

Vaše mailová adresa nebude zveřejněna Položky označené hvězdičkou jsou povinné

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.