Tahle „pizza je fakt jednoduchá a zvládne ji úplně každý.  Navíc  je i celkem zdravá, což  je taky fajn. Je krásně křupavá a dá  se jíst i studená . Prostě ideál .

Pizza v uvozovkách je to proto, že správná pizza má být kynutá. A to tahle fakt není. A taky by správná pizza neměla obsahovat jablečné pyré, že. Berme to ale pozitivně. Jablka mají blahodárný účinek na naše zdraví. Jsou dobré na správné fungování trávicí soustavy, snižují nervozitu a pomáhají při nespavosti. To zní fajn , ne?

Pizza bez kynutí

Tisknout
Počet porcí: 2 Čas přípravy:

Co budete potřebovat

  • 3/4 hrnku (hrnek=250ml) mouky Jizerské
  • 3-4 lžíce jablečného pyré
  • Špetka soli a pepře
  • Olivový olej
  • 1 lžička kypřícího prášků (bez fosfátů)
  • Něco navrch(já jsem měla rajčatový protlak, Tudlle sýr a směs salátů)

Instrukce

Předehřejte troubu na 180°C. V misce smícháme mouku, sůl a kypřící  prášek, postupně přidáváme jablečné pyré a zpracováváme až do vzniku hladkého těsta . Vyvážíme do tenka, potřeme troškou  olivového oleje, posypeme troškou soli a pepře  a dáme péct na cca 6-7 min. Přidáme  ostatní  ingredience navrch dle chuti a pečeme  cca 10 minut. Pokud přidáváme navrch i různé druhy salátů  přidáme je až po upečení. Dobrou chuť!

Poznámky

Pokud nejste bezlepkáči, můžete použít klasickou pšeničnou mouku, nebo mouku špaldovou.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.