Tahle „pizza je fakt jednoduchá a zvládne ji úplně každý.  Navíc  je i celkem zdravá, což  je taky fajn. Je krásně křupavá a dá  se jíst i studená . Prostě ideál .

Pizza v uvozovkách je to proto, že správná pizza má být kynutá. A to tahle fakt není. A taky by správná pizza neměla obsahovat jablečné pyré, že. Berme to ale pozitivně. Jablka mají blahodárný účinek na naše zdraví. Jsou dobré na správné fungování trávicí soustavy, snižují nervozitu a pomáhají při nespavosti. To zní fajn , ne?

Pizza bez kynutí

Tisknout
Počet porcí: 2 Čas:

Co budete potřebovat?

  • 3/4 hrnku (hrnek=250ml) mouky Jizerské
  • 3-4 lžíce jablečného pyré
  • Špetka soli a pepře
  • Olivový olej
  • 1 lžička kypřícího prášků (bez fosfátů)
  • Něco navrch(já jsem měla rajčatový protlak, Tudlle sýr a směs salátů)

Postup

Předehřejte troubu na 180°C. V misce smícháme mouku, sůl a kypřící  prášek, postupně přidáváme jablečné pyré a zpracováváme až do vzniku hladkého těsta . Vyvážíme do tenka, potřeme troškou  olivového oleje, posypeme troškou soli a pepře  a dáme péct na cca 6-7 min. Přidáme  ostatní  ingredience navrch dle chuti a pečeme  cca 10 minut. Pokud přidáváme navrch i různé druhy salátů  přidáme je až po upečení. Dobrou chuť!

Poznámky

Pokud nejste bezlepkáči, můžete použít klasickou pšeničnou mouku, nebo mouku špaldovou.

You May Also Like

Odpovědět

Vaše mailová adresa nebude zveřejněna Položky označené hvězdičkou jsou povinné

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..