Vanilkové rohlíčky

Kdo je nemiluje?

Odobí Vánoc. Děsně uspěchaná doba, která se děsnou rychlostí objeví, a pak stejně rychle zmizí.  Na Vánoce jsem se vždycky hrozně těšila. Letos mě to ale nějak moc nebere. Všechno mi přijde děsně přehnaný, aneb : Jsou Vánoce, buďme na sebe hodní.

No a co? Hodní na sebe máme snad být celý rok ne?

No nic, ale na cukroví se samozřejmě těším!

Vanilkové rohlíčky

Print This
Serves: cca 40 kusů Prep Time: Cooking Time:

Ingredients

  • 280g Jizerky(zelený obal)
  • 210g rostlinné Ramy
  • 80g moučkového cukru
  • 100g mletých vlašských ořechů
  • kůra z 1/2 citronu
  • vanilkový cukr+moučkový na obalení

Instructions

Ramu necháme v pokojové teplotě chvíli změknout a nakrájíme na kostky. Všechny ingerdience kromě cukru na obalení smícháme v míse a vytvarujeme těsto. Necháme cca 15 minut odpočívat v pokojové teplotě. Troubu předehřejeme na 180°C. Na plechu vyloženém pečícím papírem vyskládáme vytvarované rohlíčky. Pečeme dokud neboudou mít zlatavo béžovou barvu. Uchováváme až do Vánoc v chladu a temnu.

 

Dobrou chuť!

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..