Kdo je nemiluje?

Odobí Vánoc. Děsně uspěchaná doba, která se děsnou rychlostí objeví, a pak stejně rychle zmizí.  Na Vánoce jsem se vždycky hrozně těšila. Letos mě to ale nějak moc nebere. Všechno mi přijde děsně přehnaný, aneb : Jsou Vánoce, buďme na sebe hodní.

No a co? Hodní na sebe máme snad být celý rok ne?

No nic, ale na cukroví se samozřejmě těším!

Vanilkové rohlíčky

Tisknout
Počet porcí: cca 40 kusů Čas: Náročnost:

Co budete potřebovat?

  • 280g Jizerky(zelený obal)
  • 210g rostlinné Ramy
  • 80g moučkového cukru
  • 100g mletých vlašských ořechů
  • kůra z 1/2 citronu
  • vanilkový cukr+moučkový na obalení

Postup

Ramu necháme v pokojové teplotě chvíli změknout a nakrájíme na kostky. Všechny ingerdience kromě cukru na obalení smícháme v míse a vytvarujeme těsto. Necháme cca 15 minut odpočívat v pokojové teplotě. Troubu předehřejeme na 180°C. Na plechu vyloženém pečícím papírem vyskládáme vytvarované rohlíčky. Pečeme dokud neboudou mít zlatavo béžovou barvu. Uchováváme až do Vánoc v chladu a temnu.

 

Dobrou chuť!

 

You May Also Like

Odpovědět

Vaše mailová adresa nebude zveřejněna Položky označené hvězdičkou jsou povinné

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.