Tyhle lívance jsou totiž naprosto dokonalý! Jako od babičky, fakt! Jsou bez lepku, vegan a myslím že i celkem zdravý… Mají několik způsobů přípravy a gurmánský zážitek zaručen!

V tomto receptu se používá droždí. Já osobně preferuji droždí čerstvé, ale použít se dá i sušené. Pokud se rozhodnete použít sušené, základním převodníkem je, že 25g čerstvého droždí se rovná 7g sušeného droždí. Jestli ale opravdu použijete sušené droždí, ověřte si, zda neobsahuje E491, neboli monosterát sorbitolu.

Monostreát sorbitolu je totiž pravděpodobně živočišného původu, jelikož výchozím produktem při jeho výrobě živočišný tuk. /zdroj: ferpotravina.cz/

Staročeské lívance

Tisknout
Počet porcí: 2 porce Čas přípravy:

Co budete potřebovat

  • 250ml sojového mléka
  • 120g DovesFarm mouky
  • 1/4 kostky droždí(10g)
  • 1/2 lžičky cukru(pro droždí:)
  • 1 lžíce kokosového cukru

Instrukce

Způsob číslo 1:

Do mísy si dáme mléko,cukr, rozdrobíme droždí a lžíci mouky. Necháme asi 10 minut odstát, přidáme zbytek mouky a necháme cca 5 minut odstát. Smažíme na trošce kokosového oleje, nejdříve na jedné straně, dokud se neobjeví bublinky. Pak otočíme a smažíme cca 15s na druhé straně.

Tenhle způsob je pro ty, co nemají moc času, ale i tak si chtějí vychutnat super lívance.

 

Způsob číslo 2:

Do mísy si dáme mléko,cukr, rozdrobíme droždí a lžíci mouky. Necháme asi 10 minut odstát, přidáme zbytek mouky a necháme odstát dokud těsto nezdvojí svůj objem. Smažíme na trošce kokosového oleje, nejdříve na jedné straně, dokud se neobjeví bublinky. Pak otočíme a smažíme cca 15s na druhé straně.

Tenhle způsob je ten správný, ideální na nedělní brunche, kdy máme ten čas nechat těsto pořádně vykynout:) 

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.