Pamautuju doby, kdy jsem skořici nesnášela. Ale teď? Teď jsem schopná si ji dát na všechno a do všeho. Skořicové rolky mě strašně dlouho lákaly, protože co si budeme nalhávat, je to poslední dobou celkem „instafriendly” jídlo. Ale v bezlepkové verzi a k tomui ještě vegan? V obcodech a kavárnách nesehnatelná věc. Tak jsem si holt musela udělat vlastní. Sice to chtělo pár pokusů, ale jak se říká, trénink dělá mistra. No, teda…:-)

Kanelbullar, švédské skořicové rolky, lze také připravit přidáním kardamonu, čokolády nebo sušeného ovoce. Základní recept si můžete upravovat jak je libo! Skvěle chutnají, když jsou podávány horké se šlehačkou nebo rozpuštěnou hořkou čokoládou.

Skořicové rolky

Tisknout
Počet porcí: cca 9 rolek Čas přípravy:

Co budete potřebovat

  • 200g mouky Jizerky (doporučuju zelený obal- ta totiž neobsahuje deproteinovaný pšeničný škrob)
  • 1/4 kostky čerstvého droždí
  • 125 ml teplého mandlového mléka
  • 40g rozpuštěného rostlinného margarínu
  • 2 žíce cukru
  • Náplň:
  • 2 lžičky skořice
  • 50g rozpuštěného rostlinného margarínu
  • 25g cukru
  •  
  •  

Instrukce

Nejprve vytvoříme kvásek. Čerstvé droždí smícháme s mlékem,lžící  cukru a lžící mouky. Dáme odpočinout na teplé místo dokud nenakyne, což by mělo být 10-20 minut. Do mísy si dáme zbytek mouky, cukru, margarýn a kvásek. Vypracováváme hladké a tažné těto. Těsto rozválíme  na tloušťku cca 1,5 cm, v misce si smícháme rozpuštěný margarín, cukr a skořici a mašlovačkou těsto potřeme směsí. Potřené těsto zavineme do nudle, nakrájíme na rolky, vložíme do vymazaného pekáče a dáme kynout na teplé místo na cca hodinu/dokud nezdvojnásobí svůj objem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů celsia na zhruba 15 minut.

Dobrou chuť!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.