Super rychlý chutný jídlo se spostou variant obměny, než uvádím v základním receptu. Lehce pikantí asijská chuť, kterou zjemňuje a obohacuje chuť kokosové smetany(tuhá část kokosového mléka).

Kmínová rýže se zeleninou v pikantní omáčce s kokosovým mlékem

Tisknout
Počet porcí: 2 porce Čas přípravy:

Co budeš potřebovat

  • 200g basmati rýže
  • kmín
  • 1 brokolice
  • 4 střední mrkve
  • cca 20ks cherry rajčat
  • 2 lžičky Tom Yum pasty
  • 2-3 lžíce kokosové smetany (tuhá část koko mlíka)
  • sůl

Postup

Rýži uvaříme spolu s kmínem do měkka. Mrkev oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Brokolici omyjeme a narájíme na požadovanou velikost. Dáme na pánev, zalijeme troškou vody a nechám pod pokličkou spařit do změknutí. Poté přidejte rajčata, kokosovou smetanu a zamícháme. Pokud je potřeba, osolíme. Dobrou chuť!

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..