Super rychlý chutný jídlo se spostou variant obměny, než uvádím v základním receptu. Lehce pikantí asijská chuť, kterou zjemňuje a obohacuje chuť kokosové smetany(tuhá část kokosového mléka).

Kmínová rýže se zeleninou v pikantní omáčce s kokosovým mlékem

Tisknout
Počet porcí: 2 porce Čas:

Co budete potřebovat?

  • 200g basmati rýže
  • kmín
  • 1 brokolice
  • 4 střední mrkve
  • cca 20ks cherry rajčat
  • 2 lžičky Tom Yum pasty
  • 2-3 lžíce kokosové smetany (tuhá část koko mlíka)
  • sůl

Postup

Rýži uvaříme spolu s kmínem do měkka. Mrkev oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Brokolici omyjeme a narájíme na požadovanou velikost. Dáme na pánev, zalijeme troškou vody a nechám pod pokličkou spařit do změknutí. Poté přidejte rajčata, kokosovou smetanu a zamícháme. Pokud je potřeba, osolíme. Dobrou chuť!

 

You May Also Like

Odpovědět

Vaše mailová adresa nebude zveřejněna Položky označené hvězdičkou jsou povinné

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.