Kombinace kyselé rebarbory a sladkého těsta je prostě dokonalá! A na tréninku (opět) sklidila velký úspěch.

Reveň kadeřavá, neboli rebarbora z latinského Rheum rhabarbarum  je řapíkatá zelenina, u které se smí konzumovat pouze „stonky“, jelikož její listy mají vysoký obsah smrtelně nebezpečné kyseliny šťavelové. Rebarbora je ceněnou zeleninou hlavně pro velký obsah vitamínů a minerálů. Váže na sebe tuk a pomáhá ho spalovat, je účinná v boji s nadváhou! Podporuje krvetvorbu, metabolismus, detoxikuje a je močopůdná. Je zdrojem spousty minerálů a vitamínů,jako je například hořčík, fosfor, železo, jód, draslík  a vitamíny skupiny B.

 

Když jsem přišla na trénink a zmínila jsem se, že jsem přinesla rebarborovou bublaninu,jely se ty dvě celý taneční očividně hned líp. A uspěla! A „omylem“ nevyzbylo ani na trenéra!

A teď už k receptu!

Rebarborová bublanina

Tisknout
Počet porcí: cca 9 kusů (obdélníková forma) Čas: Náročnost:

Co budete potřebovat?

  • 180g Doves farm bílé směsi
  • 1/2 hrnku xylitolu (práškového, jako je cukr moučka)
  • 125ml mléka /madlové nebo sojové/
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička van. extraktu
  • 2 lžičky peč. prášku bez lepku
  • Navrch:
  • 1kg rebarbory
  • 3 lžíce cukru

Postup

Rebarboru (pouze řapíky!) nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, přidáme cukr a lehce povaříme. Všechny ingredience na těsto smícháme, vylijeme na vyložený plech pečicím papírem a navrch dáme podušenou rebarboru a dáme péct na 180 stupňů celsia cca 30-35 minut. Dobrou chuť!

You May Also Like

Odpovědět

Vaše mailová adresa nebude zveřejněna Položky označené hvězdičkou jsou povinné

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.