Kombinace kyselé rebarbory a sladkého těsta je prostě dokonalá! A na tréninku (opět) sklidila velký úspěch.

Reveň kadeřavá, neboli rebarbora z latinského Rheum rhabarbarum  je řapíkatá zelenina, u které se smí konzumovat pouze „stonky“, jelikož její listy mají vysoký obsah smrtelně nebezpečné kyseliny šťavelové. Rebarbora je ceněnou zeleninou hlavně pro velký obsah vitamínů a minerálů. Váže na sebe tuk a pomáhá ho spalovat, je účinná v boji s nadváhou! Podporuje krvetvorbu, metabolismus, detoxikuje a je močopůdná. Je zdrojem spousty minerálů a vitamínů,jako je například hořčík, fosfor, železo, jód, draslík  a vitamíny skupiny B.

 

Když jsem přišla na trénink a zmínila jsem se, že jsem přinesla rebarborovou bublaninu,jely se ty dvě celý taneční očividně hned líp. A uspěla! A „omylem“ nevyzbylo ani na trenéra!

A teď už k receptu!

Rebarborová bublanina

Tisknout
Počet porcí: cca 9 kusů (obdélníková forma) Čas přípravy: Náročnost:

Co budete potřebovat

  • 180g Doves farm bílé směsi
  • 1/2 hrnku xylitolu (práškového, jako je cukr moučka)
  • 125ml mléka /madlové nebo sojové/
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička van. extraktu
  • 2 lžičky peč. prášku bez lepku
  • Navrch:
  • 1kg rebarbory
  • 3 lžíce cukru

Instrukce

Rebarboru (pouze řapíky!) nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, přidáme cukr a lehce povaříme. Všechny ingredience na těsto smícháme, vylijeme na vyložený plech pečicím papírem a navrch dáme podušenou rebarboru a dáme péct na 180 stupňů celsia cca 30-35 minut. Dobrou chuť!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.