Pane bože. Jahodový knedlíky s cukrem a rozteklým máslem. Nostalgický návrat do školky.

Pamatuju si, jak ten, kdo ve školce nesnědl „dostatek jídla „, nemohl opustit jídelnu. No, mezi náma, s tím já jsem nikdy problém neměla. Teda pokud nebyly ke svačině papriky nebo ochucený mlíko! To byla teprv scéna 😆 Pamatuju, že občas to bylo i tak, že mi kamarádky dávaly svůj kus masa(!) abych ho snědla místo nich. To se pak nemáme co divit, že jsem vypadala tak jak jsem vypadala.

Každopádně, po x pokusech o dokonalé jahodové knedlíky, které by chutnaly jako ty ze školky, se to povedlo! Jsou bezlepkové, veganské, obsahují hodně bílkovin, a to to nejdůležitější – jsou vynikající! Kdo by si dal? Asi všichni, že? Tak tady máte recept!

Jahodové knedlíky

Tisknout
Počet porcí: 2 porce Čas přípravy: Náročnost:

Co budete potřebovat

  • 200g silken tofu(používám to na obrázku)
  • 135g DovesFarm samokypřící
  • špetka soli
  • půlka citronu
  • 2 lžíce rýžového sirupu
  •  
  • ovoce na náplň
  •  

Instrukce

Tofu, šťávu z citronu a sirup dáme do mixéru a rozmixujeme. Přidáme mouku a zpracujeme hladké a lehce lepkavé těsto. Z těsta si vždy kousek odkrojíme a zabalíme do něj kus ovoce, v mém případě jahodu. Vaříme ve vroucí osolené vodě cca 7-10 minut. Po tom co vyplavou, je tam necháme ještě tak 2 až 3 minutky.

Dobrou chuť!

You May Also Like

2 comments

Reply

Ahojky, tohle je paráda. Mám úplně stejné vzpomínky z dětství, teď něco obdobného kuchtím dětem a jsou nadšené jako já kdysi. Jen teda používáme javorový sirup, ten se u nás spotřebovává ve velkém 😀

Co si myslíš o bio proteinu pro vegany? Váhám, jestli to nezkusím, ne vždycky mám čas vyvařovat. Zvažuju vyzkoušet český balicekzdravi.cz, dá se tomu složení věřit? Nevidím tam právě nic závadného…

Reply

Děkuju moc! balicekzdravi.cz jsem zkoušela jen jednou, na Veggie Náplavce , a vanilkový mi moc chutnal! Co se týče složení, tak v něm nevidím nic špatného, ale nejsem studovaný poradce pro výživu, takže tak. Ale chuťově doporučuju.

Měj se, M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.