Tahle odlehčená verze panna cotty z kokosového mléka zachutná opravdu každému. Kokos, vanilka, ovoce a sladidlo. Nic víc, nic míň.

Panna cottu jsem poprvé ochutnala v Itálii na horách, před dvěmi lety. To jsem ještě veganem nebyla, ale letos jsem si po návratu z (tradičního) pobytu v Alpách usmyslela, že si musím udělat svojí domácí panna cottu v souladu s mými stravovacími návyky.

Pokusů bylo několik, od neúspěšných pokusů jsem se dostala až k týhle naprosto božský verzi, kterou můžu doporučit všem. Je vhodná jak pro dietáře, vegany, bezlepkáře, tak i bezcukráře(existuje takový slovo vůbec??🤔😂). Pochutná si na ní celá rodina.

Teď si asi říkáte, že když ji furt tak chválím, tak kde je ten háček. Nikde. Teda pokud nepovažujete časově nenáročnou přípravu nebo minimum špinavého nádobí za háček.

Chcete recept? Tak tady ho máte!

Panna cotta

Tisknout
Počet porcí: 4 skleničky Čas přípravy: Nárošnost:

Co budeš potřebovat

  • 400ml kokosového mléka (1 plechovka)
  • 2 lžíce xylitolu
  • 3/4 lžičky agar-agaru
  • 1/2 lusku vanilky

Postup

Kokosové mléko přivedeme k varu, přidáme xylitol, vnitřek vanilkového lusku a agar a cca minutu a půl vaříme za stálého míchání na mírném plameni. Rozlijeme do skleniček a dáme chladit do lednice dokud neztuhne, což moc dlouho netrvá, je takových 25 minut. Ozdobíme a podáváme. Dobrou chuť!

4 thoughts on “Panna cotta

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..