Tahle odlehčená verze panna cotty z kokosového mléka zachutná opravdu každému. Kokos, vanilka, ovoce a sladidlo. Nic víc, nic míň.

Panna cottu jsem poprvé ochutnala v Itálii na horách, před dvěmi lety. To jsem ještě veganem nebyla, ale letos jsem si po návratu z (tradičního) pobytu v Alpách usmyslela, že si musím udělat svojí domácí panna cottu v souladu s mými stravovacími návyky.

Pokusů bylo několik, od neúspěšných pokusů jsem se dostala až k týhle naprosto božský verzi, kterou můžu doporučit všem. Je vhodná jak pro dietáře, vegany, bezlepkáře, tak i bezcukráře(existuje takový slovo vůbec??🤔😂). Pochutná si na ní celá rodina.

Teď si asi říkáte, že když ji furt tak chválím, tak kde je ten háček. Nikde. Teda pokud nepovažujete časově nenáročnou přípravu nebo minimum špinavého nádobí za háček.

Chcete recept? Tak tady ho máte!

Panna cotta

Tisknout
Počet porcí: 4 skleničky Čas přípravy: Náročnost:

Co budete potřebovat

  • 400ml kokosového mléka (1 plechovka)
  • 2 lžíce xylitolu
  • 3/4 lžičky agar-agaru
  • 1/2 lusku vanilky

Instrukce

Kokosové mléko přivedeme k varu, přidáme xylitol, vnitřek vanilkového lusku a agar a cca minutu a půl vaříme za stálého míchání na mírném plameni. Rozlijeme do skleniček a dáme chladit do lednice dokud neztuhne, což moc dlouho netrvá, je takových 25 minut. Ozdobíme a podáváme. Dobrou chuť!

You May Also Like

4 comments

Reply

milujem panna cottu ! 🙂 a tento recept nevyzerá vôbec zložito 😀

My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

Reply

Je to ízy pízy!😊

Reply

Já miluji panna cottu, je to můj oblíbený dezert, tento recept vypadá jednoduše určitě ho vyzkouším, děkuji za tip 🙂

Reply

Určitě zkus! Je fakt vynikající! A dej pak vědět, jak se povedla😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.