Soutěžní recept do soutěže Food blog roku.

Úkol byl jasný, vytvořit moderní twist klasického receptu „jako od maminky“👵👩‍🍳 no a moje nejoblíbenější jídlo, když jsem byla škvrňe? Těstoviny s mákem, cukrem a máslíčkem❤️ tak tady je má moderní verze pro vegany, bezlepkáře a nebezlepkáře! Protože trend veganského/alternativního stravování je známější a známější!

Nudle s mákem

Tisknout
Počet porcí: 2 porce Čas přípravy:

Co budete potřebovat

  • Nebezlepkáři:
  • 200g hladké mouky
  • zhruba 250ml vroucí vody (1 hrníček)
  • Špetka kurkumy
  • Špetka soli
  • Mák
  • Cukr moučka
  • Rostlinný margarín
  • Bezlepková verze:
  • 50g pohankové mouky
  • 50g ovesné mouky bez lepku
  • 50g rýžové mouky
  • 50g škrobu (kukuřičný, tapiokový..)
  • Zhruba 250ml vroucí vody
  • Špetka soli
  • Špetka kurkumy
  • Mák
  • Cukr
  • Rostlinný margarín
  • A dále postupujeme stejně jako u receptu na lepkovou verzi😉
  • Tak jo, wish me good luck👌
  • A vám přeji Dobrou chuť!

Instrukce

Mouku smícháme s kurkumou a solí a začneme postupně přilévat vodu a zpracovávat těsto. Rozválíme na co nejtenčí placku a krajíme těstoviny, které vaříme(asi 2-3mm) ve vroucí osolené vodě cca 1-2 minuty po vyplynutí.
Podáváme s mákem, cukrem a rozteklým margarínem.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.