Soutěžní recept do soutěže Food blog roku.

Úkol byl jasný, vytvořit moderní twist klasického receptu „jako od maminky“👵👩‍🍳 no a moje nejoblíbenější jídlo, když jsem byla škvrňe? Těstoviny s mákem, cukrem a máslíčkem❤️ tak tady je má moderní verze pro vegany, bezlepkáře a nebezlepkáře! Protože trend veganského/alternativního stravování je známější a známější!

Nudle s mákem

Tisknout
Počet porcí: 2 porce Čas:

Co budete potřebovat?

  • Nebezlepkáři:
  • 200g hladké mouky
  • zhruba 250ml vroucí vody (1 hrníček)
  • Špetka kurkumy
  • Špetka soli
  • Mák
  • Cukr moučka
  • Rostlinný margarín
  • Bezlepková verze:
  • 50g pohankové mouky
  • 50g ovesné mouky bez lepku
  • 50g rýžové mouky
  • 50g škrobu (kukuřičný, tapiokový..)
  • Zhruba 250ml vroucí vody
  • Špetka soli
  • Špetka kurkumy
  • Mák
  • Cukr
  • Rostlinný margarín
  • A dále postupujeme stejně jako u receptu na lepkovou verzi😉
  • Tak jo, wish me good luck👌
  • A vám přeji Dobrou chuť!

Postup

Mouku smícháme s kurkumou a solí a začneme postupně přilévat vodu a zpracovávat těsto. Rozválíme na co nejtenčí placku a krajíme těstoviny, které vaříme(asi 2-3mm) ve vroucí osolené vodě cca 1-2 minuty po vyplynutí.
Podáváme s mákem, cukrem a rozteklým margarínem.

You May Also Like

Odpovědět

Vaše mailová adresa nebude zveřejněna Položky označené hvězdičkou jsou povinné

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.