Velikonoce jsou tu!

Musím uznat, že kynutých těst jsem se ještě donedávna bála. Myslela jsem si, že se no nikdy prostě nepovede! No a pak bum…ono to vyšlo! A dnes tu máme mazanec. Pořádnej veganskej mazanec bez lepku. Kdo se už těší na velikonoce? Já teda určitě!

Mazanec

Tisknout
Počet porcí: 1 kus Čas:

Co budete potřebovat?

  • 350g Jizerky
  • 100g rostlinné Ramy
  • 60g moučkového cukru
  • 3/4 kostky čerstvého droždí (zhruba 30g)
  • 250ml sojového mléka
  • kůra z 1/2 citronu
  • mandle, rozinky(nemusí být)
  • špetka soli
  •  

Postup

  1.  Nejprve vytvoříme kvásek. Rozdrobíme do hrnečku droždí, přilijeme 100ml teplého mléka, přidáme lžíci třtinového cukru  lžíci mouky. Zamícháme a dáme na topení kynout. Pozor! Je to opravdu rychlovka! Bude to trvat tak 10 min, než budete mít celej vykynutej hrnek. Je to takový hrnečku vař.
  2. Do mísy dáme zbylou mouku, rozpuštěnou Ramu, cukr, kůru, kvásek, sůl, rozinky(pokud je přidáváte) a postupně přiléváme teplé mléko. Zpracováváme těsto.Posypeme trochou mouky a dáme kynout asi na 50 minut, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  3. Těsto dáme ne plech vymazaný Ramou nebo vyložený pečicím papírem, vytvarujeme bochánek a necháme ještě 15 minut kynout.
  4. Pomažeme rozpuštěným máslem, posypeme mandlemi, střed bochánku nařízneme do křížku a dáme péct do vyhřáté trouby na 150-160°C cca 30-40 minut.

Dobrou chuť!

Zkoušel/a jsi můj recept? Napiš mi a pošli fotku! Ať se můžu pokochat!

[contact-form-7 id=“1542″ title=“Zkoušel/a jsi můj recept? Napiš mi a pošli fotku! Ať se můžu pokochat!“]

 

 

 

You May Also Like

Odpovědět

Vaše mailová adresa nebude zveřejněna Položky označené hvězdičkou jsou povinné

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.