Zase. Už je to tu zas. Vánoce! Děsně uspěchaná doba, nákupy, vaření a pečení. Těšíte se?

Ingredience na cca 40 kusů (hotových, slepených):

300g Jizerky (zelený obal!)

200g rostlinné Ramy

100g moučkového cukru

7g (jeden balíček) bio vanilkového cukru

Citronová kůra z půlky citronu (pozor,aby nebyla chemicky ošetřena)

Jahodová marmeláda (bez želatiny, doporučuji Hamé jahodový džem)

Rýžová hladká mouka na posypání

Postup:

Mouku dobře smíchejte s cukrem, van. cukrem a citronovou kůrou. Přidejte změklou Ramu nakrájenou na kostky. Zapracujte těsto. Dejte ztuhnout na cca hodinu do lednice. Vál posypte rýžovou moukou a vyválejte těsto. Vykrajujte různé tvary, pokud chcete mít stejně lepené jako já, mějte od 1 tvaru vždy 2 velikosti. Vykrojte vždy 2 větší velikosti a do 1 ještě menší velikost. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 10 min. Po vyjmutí z trouby bude cukroví měkké, po chvíli ale ztvrdne. Větší velikost cukroví pomažeme marmeládou a věští s vykrojením pocukrujeme. Slepujeme a ukládáme do chladné, nikoli vlhké místnosti!tzn. Ne na balkon v krabici! Jinak zvlhne!

Dobrou chuť!

You May Also Like

2 comments

Odpovědět

Také se už na pečení cukroví moc těším ♥ Doufám, že přibudou i další recepty 🙂

WantBeFitM

Odpovědět

Cukroví je nejlepší! Bohužel to letod nějak nevyšlo kvůli rozbitému foťáku, tak snad příští rok!

Odpovědět

Vaše mailová adresa nebude zveřejněna Položky označené hvězdičkou jsou povinné

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.