Další ze série vánočních receptů! Tentokrát vařené kokosky z aquafaby…

 

Tisknout
Počet porcí: cca 60 kusů Čas přípravy:

Co budete potřebovat

  • 140ml vody z cizrny v plechovce (nebo z bílých fazolí)
  • 180g moučkového cukru
  • 150g strouhaného kokosu (pro strýčka příhodu mějte cca o 20g více, kdyby těsto nemělo požadovanou konsistenci)
  • 1 balíček vanilkového cukr
  • Kapka vanilkové esence

Instrukce

Vodu z cizrny vyšleháme na tuhý sníh. V hrnci zahřejeme vodu(ne ten sníh!) /nesmí vřít, pouze horká aby byla/(!) a na hrnec položíme pařák nebo kovový cedník taky aby se nedotýkal vody. Na něj položíme kovovou misku s vyšlehanou aqafabou. Postupně zašleháváme cukr a mícháme, dokud nezačne být směs na ponoření prstu příjemně horká. Sundáme z páry a necháme zcela vychladnout. Přimícháváme strouhaný kokos. Konzistence by měla odpovídat nehladkému, lepivému těstu, ze kterého lze tvarovat kuličky velikosti čaj. lžičky. Pečeme na 140°C cca 40-45min. Po vyndání by měly být kokosky měkké, ale narůžovělé. Necháme jim cca 2-3 hoďky na ztvrdnutí v pokojové teplotě a uchováme na Vánoce tak, aby je zbytek rodiny nesnědl dřív, protože věřte nevěřte, jsou dokonalé!

Dobrou chuť

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.