Další ze série vánočních receptů! Tentokrát vařené kokosky z aquafaby…

 

Tisknout
Počet porcí: cca 60 kusů Čas:

Co budete potřebovat?

  • 140ml vody z cizrny v plechovce (nebo z bílých fazolí)
  • 180g moučkového cukru
  • 150g strouhaného kokosu (pro strýčka příhodu mějte cca o 20g více, kdyby těsto nemělo požadovanou konsistenci)
  • 1 balíček vanilkového cukr
  • Kapka vanilkové esence

Postup

Vodu z cizrny vyšleháme na tuhý sníh. V hrnci zahřejeme vodu(ne ten sníh!) /nesmí vřít, pouze horká aby byla/(!) a na hrnec položíme pařák nebo kovový cedník taky aby se nedotýkal vody. Na něj položíme kovovou misku s vyšlehanou aqafabou. Postupně zašleháváme cukr a mícháme, dokud nezačne být směs na ponoření prstu příjemně horká. Sundáme z páry a necháme zcela vychladnout. Přimícháváme strouhaný kokos. Konzistence by měla odpovídat nehladkému, lepivému těstu, ze kterého lze tvarovat kuličky velikosti čaj. lžičky. Pečeme na 140°C cca 40-45min. Po vyndání by měly být kokosky měkké, ale narůžovělé. Necháme jim cca 2-3 hoďky na ztvrdnutí v pokojové teplotě a uchováme na Vánoce tak, aby je zbytek rodiny nesnědl dřív, protože věřte nevěřte, jsou dokonalé!

Dobrou chuť

You May Also Like

Odpovědět

Vaše mailová adresa nebude zveřejněna Položky označené hvězdičkou jsou povinné

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..