Kokos, čokoláda, karob a minimum cukru. Dokonalost.

Koko-Čoko dort

Tisknout
Počet porcí: 8 Čas přípravy:

Co budete potřebovat

  • Korpus:
  • Suché:
  • 110g pohankové mouky
  • 100g tapiokového škrobu
  • 20g karobu(nebo 15g kakaa)
  • 70g třtinového cukru
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička pečícího prášku bez lepku
  • špetka soli
  • Mokré:
  • 120ml kokosového mléka
  • 45ml teplé vody
  • 7g mletého lněného semínka
  • 60ml rostlinného oleje
  • lžíce citonové šťávy
  • Kokosová vrstva:
  • 120g mletého eko kokosu
  • 225ml kokosového mléka
  • vanilková esence nebo borubonská pasta
  • Čokoládová vrstva:
  • 135g kvalitní veganské čokolády

Instrukce

Korpus:

V jedné míse smíchejte suché ingredience, v druhé míse smíchejte mleté lněné semínko s teplou vodou a odstavte na 5 min. Do mísy s mokrými ingrediencemi přidejte zbylé mokré ingredience. Obě směsi smíchejte, mělo by povstat těsto připomínající hustý puding. Nalijte do formy na pečení o průměru 18cm a pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů celsia cca 30 min. Poté vyndejte z formy, nechte vychladnout a vraťte do formy(bez pečícího papíru.

Kokosová vrstva:

V hrnci si na malém ohni rozehřejte koko mléko, přidejte kokos s esencí(pastou) a krátce povařte do úplného propojení všech ingrediencí. Nalijte na vystydlý korpus do formy a dejte na hodinu do mrazáku.

Čokoládová vrstva:

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a polijte ní dort ve formě. Dejte ztuhnout do lednice.

 

Podávejte s úsměvem. Dobrou chuť!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.