Kokos, čokoláda, karob a minimum cukru. Dokonalost.

Koko-Čoko dort

Tisknout
Počet porcí: 8 Čas:

Co budete potřebovat?

  • Korpus:
  • Suché:
  • 110g pohankové mouky
  • 100g tapiokového škrobu
  • 20g karobu(nebo 15g kakaa)
  • 70g třtinového cukru
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička pečícího prášku bez lepku
  • špetka soli
  • Mokré:
  • 120ml kokosového mléka
  • 45ml teplé vody
  • 7g mletého lněného semínka
  • 60ml rostlinného oleje
  • lžíce citonové šťávy
  • Kokosová vrstva:
  • 120g mletého eko kokosu
  • 225ml kokosového mléka
  • vanilková esence nebo borubonská pasta
  • Čokoládová vrstva:
  • 135g kvalitní veganské čokolády

Postup

Korpus:

V jedné míse smíchejte suché ingredience, v druhé míse smíchejte mleté lněné semínko s teplou vodou a odstavte na 5 min. Do mísy s mokrými ingrediencemi přidejte zbylé mokré ingredience. Obě směsi smíchejte, mělo by povstat těsto připomínající hustý puding. Nalijte do formy na pečení o průměru 18cm a pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů celsia cca 30 min. Poté vyndejte z formy, nechte vychladnout a vraťte do formy(bez pečícího papíru.

Kokosová vrstva:

V hrnci si na malém ohni rozehřejte koko mléko, přidejte kokos s esencí(pastou) a krátce povařte do úplného propojení všech ingrediencí. Nalijte na vystydlý korpus do formy a dejte na hodinu do mrazáku.

Čokoládová vrstva:

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a polijte ní dort ve formě. Dejte ztuhnout do lednice.

 

Podávejte s úsměvem. Dobrou chuť!

You May Also Like

Odpovědět

Vaše mailová adresa nebude zveřejněna Položky označené hvězdičkou jsou povinné

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.