Další velikonoční recept do sbírky…

Jidáše

Tisknout
Počet porcí: 6-7 kusů Čas:

Co budete potřebovat?

  • 250g mouky Jizerky v zeleném obalu
  • asi 75 ml sojového mléka
  • 1/2 kostky droždí
  • lžička cukru
  • 75g rozpuštěné rostlinné ramy
  • 3 lžíce cukru

Postup

  1. Nejdříve si zaděláme kvásek. Droždí rozdrobíme do hrnečku a utřeme s cukrem tak, aby se nám vytvořila hustá kašička. Přilijeme 75 ml vlažného soj. mléka a lžíci mouky a nechte cca 15 minut vykynout.
  2. Do mísy si dáme mouku, cukr a ramu, přidáme vykynutý kvásek a zpracujeme hladké, tažné těsto.
  3. Necháme kynout cca 1 hodinu.
  4. Splétáme uzlíčky, pomažeme soj. mlékem a necháme ještě cca 20 min kynout.
  5. Pečeme cca 20 min na 160°C.

Dobrou chuť!

 

You May Also Like

Odpovědět

Vaše mailová adresa nebude zveřejněna Položky označené hvězdičkou jsou povinné

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.