Další velikonoční recept do sbírky…

Jidáše

Tisknout
Počet porcí: 6-7 kusů Čas:

Co budete potřebovat?

  • 250g mouky Jizerky v zeleném obalu
  • asi 75 ml sojového mléka
  • 1/2 kostky droždí
  • lžička cukru
  • 75g rozpuštěné rostlinné ramy
  • 3 lžíce cukru

Postup

  1. Nejdříve si zaděláme kvásek. Droždí rozdrobíme do hrnečku a utřeme s cukrem tak, aby se nám vytvořila hustá kašička. Přilijeme 75 ml vlažného soj. mléka a lžíci mouky a nechte cca 15 minut vykynout.
  2. Do mísy si dáme mouku, cukr a ramu, přidáme vykynutý kvásek a zpracujeme hladké, tažné těsto.
  3. Necháme kynout cca 1 hodinu.
  4. Splétáme uzlíčky, pomažeme soj. mlékem a necháme ještě cca 20 min kynout.
  5. Pečeme cca 20 min na 160°C.

Dobrou chuť!

 

You May Also Like

Odpovědět

Vaše mailová adresa nebude zveřejněna Položky označené hvězdičkou jsou povinné

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..