Kynuté Recepty Svačiny Základní

Focaccia

18.4.2018

Fokáča. Italskej chleba s s olivových olejem, solí a rozmarýnem. Těsto se podobá trochu tomu pizzovému….ale je ještě lepší! 

V tomto receptu se používá droždí. Já osobně preferuji droždí čerstvé, ale použít se dá i sušené. Pokud se rozhodnete použít sušené, základním převodníkem je, že 25g čerstvého droždí se rovná 7g sušeného droždí. Jestli ale opravdu použijete sušené droždí, ověřte si, zda neobsahuje E491, neboli monosterát sorbitolu.

Monostreát sorbitolu je totiž pravděpodobně živočišného původu, jelikož výchozím produktem při jeho výrobě živočišný tuk. /zdroj: ferpotravina.cz/

A teď už k receptu!

Focaccia

Print This
Serves: 1 Prep Time:

Ingredients

  • 250g mouky Jizerky
  • 160ml vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/4 kostky čerstvého droždí (10g)
  • rozmarýn, hrubá sůl, rajčata

Instructions

Mouku, sůl a rozdrobené droždí dáme do misky, přilememe vodu a 1 lžíci oleje a zpracováváme těsto vařečkou v míse a pak přeložíme na vál podsypaný moukou a zpracováváme tak, jak je ukázáno na videu.

Dáme na 1 hodinu kynout, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem. Vykynuté těsto přeložíme do formy a uděláme do těsta prstem pár ďůlků. Posypeme solí, rozmarýnem a rajčaty(nemusí být, je to jen na vás co si na ni dáte!) a pečeme ve vyhřáté troubě na 250°C 10 minut a pak 15 minut na 200°.

 

Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..