Fokáča. Italskej chleba s s olivových olejem, solí a rozmarýnem. Těsto se podobá trochu tomu pizzovému….ale je ještě lepší! 

V tomto receptu se používá droždí. Já osobně preferuji droždí čerstvé, ale použít se dá i sušené. Pokud se rozhodnete použít sušené, základním převodníkem je, že 25g čerstvého droždí se rovná 7g sušeného droždí. Jestli ale opravdu použijete sušené droždí, ověřte si, zda neobsahuje E491, neboli monosterát sorbitolu.

Monostreát sorbitolu je totiž pravděpodobně živočišného původu, jelikož výchozím produktem při jeho výrobě živočišný tuk. /zdroj: ferpotravina.cz/

A teď už k receptu!

Focaccia

Tisknout
Počet porcí: 1 Čas:

Co budete potřebovat?

  • 250g mouky Jizerky
  • 160ml vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/4 kostky čerstvého droždí (10g)
  • rozmarýn, hrubá sůl, rajčata

Postup

Mouku, sůl a rozdrobené droždí dáme do misky, přilememe vodu a 1 lžíci oleje a zpracováváme těsto vařečkou v míse a pak přeložíme na vál podsypaný moukou a zpracováváme tak, jak je ukázáno na videu.

Dáme na 1 hodinu kynout, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem. Vykynuté těsto přeložíme do formy a uděláme do těsta prstem pár ďůlků. Posypeme solí, rozmarýnem a rajčaty(nemusí být, je to jen na vás co si na ni dáte!) a pečeme ve vyhřáté troubě na 250°C 10 minut a pak 15 minut na 200°.

 

Dobrou chuť!

You May Also Like

Odpovědět

Vaše mailová adresa nebude zveřejněna Položky označené hvězdičkou jsou povinné

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.