Recepty Základní

Domácí tortilly bez lepku

9.2.2018

Vypilovat recept na domácí tortilly sice chvilku tvralo, ale výsledek stojí za to. Byly to desítky pokusů, zkoušení různých kombinací muk, poměrů oleje s vodou….. ale vyšlo to a tady máte výsledek.

Věděli jste, že tortilla je původem ze Špaňelska? Až později se dostala do Mexika, kde získala velmi na oblíbenosti. Pravá tortilla se dělá správně z kukuřičné mouky. U nás si ji můžete koupit formou polotovarů, ale ty jsou v bezlepkové verzi velmi drahé a ani ne moc dobré.

Domácí torlilly bez lepku

Print This
Serves: 5-6 ks Prep Time:

Ingredients

  • 250g mouky Jizerky /zelený obal/
  • 150 ml teplé vody (ne horké!)
  • 50ml olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kypřícího prášku bez lepku
  • pohanková mouka na podsypání

Instructions

V míse smícháme suché ingredience, přidáme mokré a vypracováváme hladké tažné těsto. Rozdělíme na 5 částí a každou vyválíme  a podsypáváme pohankovou moukou. Vyválenou placku do tenka smažíme na pánvi na středním ohni z každé strany zhruba minutu. Osmaženou tortillu dáme na talíř, pokapeme trochou vody a přikrijeme pokličkou. Přikrytou ji necháme do té doby, než ji podáváme.

Notes

Proces s vodou a pocením pod pokličkou ve velmi důležitý. Díky němu tortilly neztvrdnou a budou hezky měkkoučké.

 

 

Only registered users can comment.

  1. To zní moc dobře. Ráda bych to vyzkoušela, ale odrazuje mě ta Jizerka. Je to taková jakási směs. Mám ale načatou oranžovou (když jsem kámošce zkoušela bezlepkové perníčky). Myslíš, že by se dala použít?
    Katka
    Kátfoblog

    1. Ahoj Katko, s tou Jizerkou naorosto souhlasím. Ale používám ji pouze na tortilly a nebo na pizzu. Určitě by to šlo, jen nevím jestli budou tak měkké. Oranžová směs má jen odlišnou recepturu, takže si myslím že výsledek bude podobný 😉
      Magdalena❤

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..