Ty nejčokoládovější vegan sušenky bez lepku, které si zamilujete. Pozor! Může vzniknout závislost!

Co je to xylitol? Xylitol, neboli březový cukr, je alkoholický cukr(neboj, neopiješ se po něm:) který se přírodně vyskytuje v např. ovoci jako jsou jablka nebo švestky. Je vhodný pro diabetiky, jelikož je jeho kalorický obsah až o 40 procent menší než klasický cukr.Neškodí zubům a má velice nízký glykemický index.

Čokoládové sušenky

Tisknout
Počet porcí: 10-12 ks Čas:

Co budete potřebovat?

  • 4 lžíce rostlinného margarínu
  • 1/2 hrníčku xylitolu(100g)
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžíce rostlinného mléka
  • 90g ovesné mouky(bzlp., např. Natural Jihlava)
  • 90g rýžové mouky
  • 1/4 hrnku raw kakaa

Postup

V míse vyšleháme margarím s xylitolem, přidáme zbylé ingredience a vypracujeme těsto. Tvoříme kuličky o průměru cca 1,5cm , dáváme je na pečící papír a pečeme cca 30 minut na 180ºC.

Dobrou chuť!

You May Also Like

Odpovědět

Vaše mailová adresa nebude zveřejněna Položky označené hvězdičkou jsou povinné

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.