Ty nejčokoládovější vegan sušenky bez lepku, které si zamilujete. Pozor! Může vzniknout závislost!
Co je to xylitol? Xylitol, neboli březový cukr, je alkoholický cukr(neboj, neopiješ se po něm:) který se přírodně vyskytuje v např. ovoci jako jsou jablka nebo švestky. Je vhodný pro diabetiky, jelikož je jeho kalorický obsah až o 40 procent menší než klasický cukr.Neškodí zubům a má velice nízký glykemický index.
Čokoládové sušenky
TisknoutIngredience
4 lžíce rostlinného margarínu
1/2 hrníčku xylitolu(100g)
1 lžička jedlé sody
1 lžíce rostlinného mléka
90g ovesné mouky(bzlp., např. Natural Jihlava)
90g rýžové mouky
1/4 hrnku raw kakaa
Postup
V míse vyšleháme margarím s xylitolem, přidáme zbylé ingredience a vypracujeme těsto. Tvoříme kuličky o průměru cca 1,5cm , dáváme je na pečící papír a pečeme cca 30 minut na 180ºC.
Dobrou chuť!