Ty nejčokoládovější vegan sušenky bez lepku, které si zamilujete. Pozor! Může vzniknout závislost!

Co je to xylitol? Xylitol, neboli březový cukr, je alkoholický cukr(neboj, neopiješ se po něm:) který se přírodně vyskytuje v např. ovoci jako jsou jablka nebo švestky. Je vhodný pro diabetiky, jelikož je jeho kalorický obsah až o 40 procent menší než klasický cukr.Neškodí zubům a má velice nízký glykemický index.

Čokoládové sušenky

Tisknout
Počet porcí: 10-12 ks Čas přípravy:

Co budeš potřebovat

  • 4 lžíce rostlinného margarínu
  • 1/2 hrníčku xylitolu(100g)
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžíce rostlinného mléka
  • 90g ovesné mouky(bzlp., např. Natural Jihlava)
  • 90g rýžové mouky
  • 1/4 hrnku raw kakaa

Postup

V míse vyšleháme margarím s xylitolem, přidáme zbylé ingredience a vypracujeme těsto. Tvoříme kuličky o průměru cca 1,5cm , dáváme je na pečící papír a pečeme cca 30 minut na 180ºC.

Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..