Hlavní chody Recepty Rostlinné alternativy

Chili sin carne

8.5.2018

Tak je tu konečně ten slibovaný recept na veganské chili con carne. Teda, spíš chili sin carne.

Dobrá zpráva je, že mám příjmačky (úspěšně) za sebou. Takže teď budu blogovat a vařit a péct vostošest. A myslím, že se máte na co těšit. Pokud budete jakýkoliv můj recept zkoušet, pošlete mi fotku, ať se můžu pokochat!

Chili sin carne

Print This
Serves: 4 porce Prep Time:

Ingredients

  • Omáčka
  • kostka tofu
  • 3 lžíce oleje
  • 1 červená cibule
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • cca 250ml zeleninového vývaru
  • 1 čtvereček 90ti procentní čokolády
  • 1 chilli paprička
  • 1-2 lžičky třtinového cukru
  • 1 lžička pepře, 1 lžička mletého kmínu
  • 2 plechovky krájených rajčat
  • sůl, pepř
  • 1 plechovka fazolí
  • 2 rajčata
  • Příloha
  • rýže nebo tortilly
  •  

Instructions

Cibuli nakrájejte na jemno, česnek vylisujte ve stroužkovači, mrkev nastrouhejte, rajčata nakrájejte na kostičky a chilli papričku na kolečka. Na rozpáleném oleji pak osmahněte do měkka cibuli s mrkví, přidejte česnek, kmín a pepř. Až bude koření vonět, přidejte protlak a pořádně zamíchejte. Pak přidejte tofu rozmačkané vidličkou, rajčata, rajčata z plechovky, chilli, sůl a pepř a zalijte to vývarem. Zamíchejt Vařte cca hodinku pod pokličkou a poté přidejte fazole. Kdyby se směs připalovala, přilijte trochu vývaru nebo vody.

Dobrou chuť!

Only registered users can comment.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..