Tak je tu konečně ten slibovaný recept na veganské chili con carne. Teda, spíš chili sin carne.

Dobrá zpráva je, že mám příjmačky (úspěšně) za sebou. Takže teď budu blogovat a vařit a péct vostošest. A myslím, že se máte na co těšit. Pokud budete jakýkoliv můj recept zkoušet, pošlete mi fotku, ať se můžu pokochat!

Chili sin carne

Tisknout
Počet porcí: 4 porce Čas přípravy:

Co budeš potřebovat

  • Omáčka
  • kostka tofu
  • 3 lžíce oleje
  • 1 červená cibule
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • cca 250ml zeleninového vývaru
  • 1 čtvereček 90ti procentní čokolády
  • 1 chilli paprička
  • 1-2 lžičky třtinového cukru
  • 1 lžička pepře, 1 lžička mletého kmínu
  • 2 plechovky krájených rajčat
  • sůl, pepř
  • 1 plechovka fazolí
  • 2 rajčata
  • Příloha
  • rýže nebo tortilly
  •  

Postup

Cibuli nakrájejte na jemno, česnek vylisujte ve stroužkovači, mrkev nastrouhejte, rajčata nakrájejte na kostičky a chilli papričku na kolečka. Na rozpáleném oleji pak osmahněte do měkka cibuli s mrkví, přidejte česnek, kmín a pepř. Až bude koření vonět, přidejte protlak a pořádně zamíchejte. Pak přidejte tofu rozmačkané vidličkou, rajčata, rajčata z plechovky, chilli, sůl a pepř a zalijte to vývarem. Zamíchejt Vařte cca hodinku pod pokličkou a poté přidejte fazole. Kdyby se směs připalovala, přilijte trochu vývaru nebo vody.

Dobrou chuť!

2 thoughts on “Chili sin carne

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..