Ravioli, tortellini, cappelleti, canelloni… Taky máte občas z těch všech druhů těstovin v hlavě guláš? (veganskej samozřejmě…) Jedno vím ale jistě…tyhle skoro tortellini plněné hráškovým pyré jsou nejlepší!Nevěříte? Vyzkoušejte!

Raviloli plněné hráškovým pyré

Tisknout
Počet porcí: 2 porce

Co budete potřebovat

  • Těsto:
  • 6 lžic mouky DovesFarm univerzální (120g)
  • vroucí voda
  • Náplň:
  • cca 200g mraženého hrášku
  • 5 lžic vody
  • lžička soli a pepře
  • špetka kmínu

Instrukce

Těsto:

  1. Mouku si dáme do mísy a pomalu přiléváme vodu(cca po 2-3 lžících) a zpracováváme těsto, dokud nevznikne tažné, měkké těsto.
  2. Vál si posypeme kukuřičnou moukou a vyválíme ho do tloušťky cca 1 cm.
  3. Skleničkou vykrajujeme kolečka o průměru cca 5 cm a plníme lžičkou náplně.
  4. Slepujeme tak, že si navlhčíme prsty trochou vody a potřeme po půlce obvodu a slepíme.
  5. Vaříme ve vroucí osolené vodě cca 5 min. Vaříme na co nejmenším ohni, aby voda tortelini neroztrhala.

Náplň:

  1. Hrášek rozvaříme,slejeme, rozmixujeme a přidáme koření.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.