Ravioli, tortellini, cappelleti, canelloni… Taky máte občas z těch všech druhů těstovin v hlavě guláš? (veganskej samozřejmě…) Jedno vím ale jistě…tyhle skoro tortellini plněné hráškovým pyré jsou nejlepší!Nevěříte? Vyzkoušejte!

Raviloli plněné hráškovým pyré

Tisknout
Počet porcí: 2 porce

Co budete potřebovat?

  • Těsto:
  • 6 lžic mouky DovesFarm univerzální (120g)
  • vroucí voda
  • Náplň:
  • cca 200g mraženého hrášku
  • 5 lžic vody
  • lžička soli a pepře
  • špetka kmínu

Postup

Těsto:

  1. Mouku si dáme do mísy a pomalu přiléváme vodu(cca po 2-3 lžících) a zpracováváme těsto, dokud nevznikne tažné, měkké těsto.
  2. Vál si posypeme kukuřičnou moukou a vyválíme ho do tloušťky cca 1 cm.
  3. Skleničkou vykrajujeme kolečka o průměru cca 5 cm a plníme lžičkou náplně.
  4. Slepujeme tak, že si navlhčíme prsty trochou vody a potřeme po půlce obvodu a slepíme.
  5. Vaříme ve vroucí osolené vodě cca 5 min. Vaříme na co nejmenším ohni, aby voda tortelini neroztrhala.

Náplň:

  1. Hrášek rozvaříme,slejeme, rozmixujeme a přidáme koření.

You May Also Like

Odpovědět

Vaše mailová adresa nebude zveřejněna Položky označené hvězdičkou jsou povinné

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.