Kdo by to řekl, že noky z batát budou mít tak skvělou chuť a budou tak jednoduché na přípravu.

Ingredience na 2 porce:

1 velká batáta(750g)

90g hladké rýžové mouky

90g hladké kukuřičné mouky

1 lžička soli

Na omáčku:

1 cibule

1 mrkev

250g nakrájených loupaných rajčat

1 stroužek česneku

sůl, pepř

bylinky

olej

Postup:

Troubu předehřejeme na 200°C . Do předehřáté trouby dáme péct batátu, do které několikrát píchneme vidličkou. Pečeme cca 50-60 minut, aby celá změkla. Necháme ji vyhladnout a poté oloupeme. Dáme do velké mísy a rozmačkáme. Přidáme mouku a sůl. Zapracujte hladké těsto a vymodulujte z něho nočky. Vaříme ve vroucí  osolené vodě cca 90 sekund(dle velikosti nok).

Na omáčku:

Na pánvi si rozpálíme olej, přidáme nadrobnou nakrájenou cibuli a česnek. Až bude skleněná, přidáme rajčata a mrkev. Ve chvíli, co začne omáčka bublat, dochutíme solí, pepřem a bylinkami.

 

 

Dobrou chuť!

4 thoughts on “Batátové noky s rajčatovou omáčkou | Vegan, Gluten free

  1. Paráda, ten recept vypadá jednoduše a velmi lahodně. Právě jsem v Japonsku a sladké brambory tu jsou jednoduše k dostání, protože je tu pěstují. Takže tento recept rozhodně vyzkouším! Děkuji moc.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..