Další ze série vánočních receptů! Tentokrát vařené kokosky z aquafaby…

Ingredience na cca 60 kusů:

140ml vody z cizrny v plechovce (nebo z bílých fazolí)

180g moučkového cukru

150g strouhaného kokosu (pro strýčka příhodu mějte cca o 20g více, kdyby těsto nemělo požadovanou konsistenci)

1 balíček vanilkového cukru

Kapka vanilkové esence

Postup:

Vodu z cizrny vyšleháme na tuhý sníh. V hrnci vodu zahřejeme /nesmí vřít, pouze horká aby byla/(!) a na hrnec položíme pařák nebo kovový cedník taky aby se nedotýkal vody. Na něj položíme kovovou misku s vyšlehanou aqafabou. Postupně zašleháváme cukr a mícháme, dokud nezačne být směs na ponoření prstu příjemně horká. Sundáme z páry a necháme zcela vychladnout. Přimícháváme strouhaný kokos. Konzistence by měla odpovídat nehladkému, lepivému těstu, ze kterého lze tvarovat kuličky velikosti čaj. lžičky. Pečeme na 140°C cca 40-45min. Po vyndání by měly být kokosky měkké, ale narůžovělé. Necháme jim cca 2-3 hoďky na ztvrdnutí v pokojové teplotě a uchováme na Vánoce tak, aby je zbytek rodiny nesnědl dřív, protože věřte nevěřte, jsou dokonalé!

Dobrou chuť!

2

You May Also Like

Odpovědět

Vaše mailová adresa nebude zveřejněna Položky označené hvězdičkou jsou povinné