Zase. Už je to tu zas. Vánoce! Děsně uspěchaná doba, nákupy, vaření a pečení. Těšíte se?

Ingredience na cca 40 kusů (hotových, slepených):

300g Jizerky (zelený obal!)

200g rostlinné Ramy

100g moučkového cukru

7g (jeden balíček) bio vanilkového cukru

Citronová kůra z půlky citronu (pozor,aby nebyla chemicky ošetřena)

Jahodová marmeláda (bez želatiny, doporučuji Hamé jahodový džem)

Rýžová hladká mouka na posypání

Postup:

Mouku dobře smíchejte s cukrem, van. cukrem a citronovou kůrou. Přidejte změklou Ramu nakrájenou na kostky. Zapracujte těsto. Dejte ztuhnout na cca hodinu do lednice. Vál posypte rýžovou moukou a vyválejte těsto. Vykrajujte různé tvary, pokud chcete mít stejně lepené jako já, mějte od 1 tvaru vždy 2 velikosti. Vykrojte vždy 2 větší velikosti a do 1 ještě menší velikost. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 10 min. Po vyjmutí z trouby bude cukroví měkké, po chvíli ale ztvrdne. Větší velikost cukroví pomažeme marmeládou a věští s vykrojením pocukrujeme. Slepujeme a ukládáme do chladné, nikoli vlhké místnosti!tzn. Ne na balkon v krabici! Jinak zvlhne!

Dobrou chuť!

2

You May Also Like

Jedem komentář

Reply

Také se už na pečení cukroví moc těším ♥ Doufám, že přibudou i další recepty 🙂

WantBeFitM

Odpovědět

Vaše mailová adresa nebude zveřejněna Položky označené hvězdičkou jsou povinné